WhatsApp Android Beta’da Yapay Zeka Destekli Sohbet Botu Test Ediliyor

WhatsApp, en son Android Beta sürümü ile anlık mesajlaşma uygulamasında yapay zeka destekli sohbet özelliğini hızlı bir şekilde başlatmak için yeni bir kısayol düğmesini test ediyor. WABetaInfo’nun haberine göre, özellik Google Play Store’da mevcut olan Android için WhatsApp beta v2.23.24.26’da yer alıyor.

WhatsApp’ın yapay zeka sohbetine daha fazla görünürlük sağlayan kısayol düğmesi şu anda sınırlı sayıda test kullanıcısına sunuluyor. Düğme yeni sohbet simgesinin üzerindeki Sohbetler sekmesinde yer alıyor ve WhatsApp’taki yapay zeka destekli sohbetlere hızlı erişim sağlıyor.

Bu özelliğe sahip olup olmadığınızı kontrol etmek için yeni sohbet simgesi > Yeni Yapay Zeka Sohbeti’ne dokunmanız gerekiyor. Daha sonra, şartlar ve koşulları kabul etmeniz ve ardından istemlerin verileceği Meta AI‘ı veya başka bir karakteri seçmeniz yeterli. WhatsApp grup sohbetinde asistanı tetiklemek için “@MetaAI” yazıp ardından sorgunuzu da yazabilirsiniz.

Meta, bu yıl Eylül ayında WhatsApp, Messenger ve Instagram için üretken yapay zeka sohbet robotunu duyurdu. Sohbet robotu şu anda ABD’de mevcut ve yalnızca İngilizce dilini destekliyor. Sohbet robotu kullanıcılarla metin tabanlı etkileşimler gerçekleştirebiliyor ve ayrıca metin istemlerine dayalı olarak fotogerçekçi görüntüler oluşturabiliyor.

Şirket, Meta AI sohbet robotuna ek olarak diğer 28 yapay zeka kişiliği üzerinde de çalışıyor. Snoop Dogg, Charli D’Amelio, MrBeast, Kendall Jenner ve Paris Hilton gibi popüler ünlüler ve influencer’lar bazı yapay zeka kişiliklerini canlandırmak ve somutlaştırmak için Meta ile ortaklık kurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x